Sjutra akcija čišćenja obale Lima: Pridružite se akciji

Sjutra akcija čišćenja obale Lima: Pridružite se akciji

Povodom međunarodnog dana čišćenja obala u Crnoj Gori sjutra će u koordinaciji NVO Multimedijal Montenegro, biti organizovana akcija čišćenja obala na ostrvu Sinjavac, u Bijelom Polju sa početkom od 11 časova.

Predstavnici JKP Lim, Kajakaškog Kluba Jedinstvo i službe za spašavanje Opštine Bijelo Polje pridružiće se građanima i nevladinim organizacijama u čišćenju obale.

Oni su pozvali sve zainteresovane građane da se pridruže akciji.

"Svi koji učestvuju u akaciji čišćenja dobiće besplatno EU majicu, slamčicu od bambusa, sportsku bočicu za vodu i rukavice. Sakupljeni otpad će biti kategorizovan i dokumentovan kao dio globalne inicijative #BrandAudit2019. Dobijeni podaci će biti korišćeni za sačinjavanje preporuka proizvođačima i opštinama u pogledu smanjenja otpada, njegovog sakupljanja, ponovne upotrebe i boljeg recikliranja", saopšteno je iz Multimedijal Montenegro.

Podsjećamo, 21. septembra na Međunarodni dan čišćenja obala, više od 15 nevladinih organizacija, međunarodnih institucija, javnih preduzeća i grupa građana širom Crne Gore udružilo je snage da bi uticali na podizanje svijesti o rastućem problemu prekomjerne upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu i gomilanja otpada, tako što su istovremeno očistili jedanaest lokacija. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.