U Somaliji ubijeno 20 i ranjeno 18 vojnika
Foto: Printscreen

U Somaliji ubijeno 20 i ranjeno 18 vojnika

Najmanje 20 vojnika somalijske vlade je ubijeno, a 18 je ranjeno kada je ekstremistička grupa Al Šabab upala u vojnu bazu južno od Mogadiša.

Kako su rekli su bezbjednosni izbori za VOA Somalija ekstremisti su aktivirali automobil bombu kod vojne baze El Salin, posle čega je uslijedio pešadijski napad u nedjelju rano ujutru.

Ekstremisti su na kratko preuzeli kontrolu nad bazom, rekao je jedan regionalni zvaničnik.

Portparol somalijskih specijalnih snaga Movlid Ahmed Hasan rekao je da su ekstremisti napali bazu u velikom broju, i da su borbe trajale oko 40 minuta. On je rekao da su vladine snage odbranile bazu i da su pojačanja poslata.

Prema njegovim riječima, vojnici su ubili 13 ekstremista, ali on nije želio da komentariše gubitke na strani vladinih trupa.

Somalijske trupe oduzele su bazu El Salin od grupe al Šabab 6. avgusta. To je bila jedna od četiri baze u oblasti Donja Šabela koje je somalijska vojska povratila u ofanzivi, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.