Dječak ojadio roditelje, na igricu potrošio preko 55.000 eura
Foto:Screenshot

Dječak ojadio roditelje, na igricu potrošio preko 55.000 eura

Rat protiv mikrotransakcija i loot kutija je daleko od gotovog, i iako mnoge zemlje već postižu napredak u borbi protiv predatorskih mehanika u igrama, ekstremnih slučajeva ne manjka.

U najnovijem saslušanju koje je sprovela britanska vlada, otkriveno je da je jedan igrač u igri Runescape, putem mikrotransakcija, potrošio nevjerovatnih 62.000 dolara.

Na taj način je dječak nanio ogromne finansijske poteškoće svojim roditeljima, jer 62.000 dolara nije uopšte naivna suma novca i nije jasno kako je to moglo promaći roditeljima, a studio iza Runescape naravno zadovoljno trlja ruke.

Runescape čak ima i limit, što znači da igrač ne može da potroši više od 1.000 dolara nedeljno, ili 5.000 dolara mjesečno, zbog čega nas još više čudi podatak da je jedan igrač uspio da napravi ogromne troškove, a da niko ne reaguje, prenosi Play.

Mikrotransakcije su tokom godina postajale sve važniji dio igre, a sa dolaskom Fortnite je počela i prava ekspanzija raznih besmislenih dodataka koji se mogu kupiti u drugim igrama, što je doprinijelo većim troškovima unutar same igre, prenosi B92.

Veći dio igračke zajednice je bijesan zbog ovoga, a vidi se i da veliki uticaj na sve više mikrotransakcija imaju igrači koji su spremni da troše više novca, pa je i pored pritužbi i žalbi developerima isplatiljivije da ostave mikrotransakcije u igri.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.