Striković o šetalištu pored Lima: Bajke se pričaju djeci, a građani Bijelog Polja su ozbiljni i zreli ljudi
Striković

Striković o šetalištu pored Lima: Bajke se pričaju djeci, a građani Bijelog Polja su ozbiljni i zreli ljudi

Predsjednik bjelopljskog odbora Socijaldemokratske partije Adnan Striković kazao je da je najava izgradnje šetališta pored Lima nova bajka lokalnih i državnih vlasti.

Striković je navodi da "su i sami uvidjeli da besomučno ponavljanje i pozivanje na projekte “Đalovića pećine ” i skijališta na Bjelasici, više ne pobuđuje pažnju građana, čelnici lokalne vlasti su u pomoć pozvali najboljeg naratora bajki u Vladi, g-dina Milutina Simovića.".

Šef bjelopoljskog SDPa je komentarisao projekat Regulacije Lima i Grnčara koji je juče predstavljen u Bijelom Polje, impozantnu priču, koja će sudeći prema projektnim animacijama promijeniti izgled pet opština na sjeveru i zaštiti priobalna područja od stalne opasnosti, poplava.

Striković kaže da je "sama ideja za novu bajku, čiji je dio vezan za šetalište pored Lima već koštala 500 000€. On je upitao i šta se desilo sa ostalim predizborno obećanim projektima?

"Koliko je nama u SDP-u poznato još niko ne zapliva u gradskom bazenu, još se niko ne skloni od kiše ispod tribina gradskog stadiona, niti je potrčao novom atletskom stazom ili trim stazom na Obrovu. Još nijednog rekreativca ne sretosmo na sportskim terenima na “Patkovoj otoci”, niti uživasmo u pogledu na dinamičku fontanu u centru grada. Koliko smo turista ugostili na Kisjelim vodama? Koliko je djece upisano u novi vrtić na Zaimovića livadama? Šta je sa otkupnim centrom za poljoprivredne proizvode u Potkrajcima?Da vam je cilj isključivo predizbirna obmana siromašnih građana govori i podatak da ste obećali otvaranje fabrike “Siemens” u Bijelom Polju, sa 1000 upošljenih radnika. Pa kada biste samo to jedno obećanje ispunili mi bismo prestali da se bavimo politikom i pozvali bismo građane da vama daju podršku.", naveo je Striković.

On se obratio i potpredsjedniku Vlade i ministru Milutini Simoviću:

"Vaše i bajke vaših partijskih istomišljenika odavno su pretvorene u najstrašnije horor priče zbog kojih je Bijelo Polje postalo grad iz kojeg se svakodnevno odlazi. Naše ulice su puste. Šetalište je beskorisno ako njime nema ko da šeta, zabavišta ako u njima nema ko da se zabavlja, škole ako u njima nema ko da uči.Bajke se pričaju djeci, a građani Bijelog Polja su ozbiljni i zreli ljudi. Od svih najavljenih projekata samo smo vidjeli idejna rješenja u 3D video animaciji. Svjesni su građani sjevera Crne Gore da će i ovaj projekat imati sudbinu fabrike čokolade na Cetinju, aerodroma u Beranama, drugog bloka termoelektrane u Pljevljima ili fabrike mlječnih proizvoda u Bijelom Polju. Prestanite sa uljepšavanjem stvarnosti i posvetite pažnju surovoj realnosti života većine građana sjevera naše države. Napravite im put do kuće, dovedite vodu i obezbijedite stabilno napajanje električnom energijom. Nažalost, u 21.vijeku, samo te elementarne životne potrebe interesuju naše građane, a ne nekakvi naučno fantastični megalomanski i apsurdni projekti.", saopštio je Striković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.