Dva jaka zemljotresa u Albaniji,  treslo i u Crnoj Gori
Foto:seismo.co.me

5 Rihtera

Dva jaka zemljotresa u Albaniji, treslo i u Crnoj Gori

U Albaniji je danas u 16 časova i 4 minuta registrovan snažan zemljotres sa epicentrom na 3 km sjeverozapadno od Drača.Drugi potres se dogodio 10 minuta kasnije na istom području. Zemljotresi su se osjetili i na većem području Crne Gore.

"Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII-VIII stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 km.", saopštio je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju povodom prvog potresa.

I drugi zemljotres koji je uslijedio 10tak minuta kasnije bio jačine od 5 jedinica po Rihteru.

Kako se navodi, ovaj zemljotres je mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Isto područje je danas pogodio i jedan slabiji zemljotres i to prema podacima crnogorskog Seizmološkog zavoda nešto ranije u 11h i 37 minuta na 5 km jugoistočno od Drača jačine 3.3 jedinice Rihtera.

med

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.