Nek' gora zazeleni! - u nedjelju pošumljavanje brda Ljubović
Foto: Vlada CG

Akcija

Nek' gora zazeleni! - u nedjelju pošumljavanje brda Ljubović

Povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, u Podgorici će u nedjelju, 22. septembra, s početkom u 10:00 sati, biti organizovano pošumljavanje brda Ljubović.

Kako je saopšteno iz Vlade, tom prilikom biće zasađeno 500 sadnica bora, a u akciji će, osim gradskog preduzeća Zelenilo, učestvovati pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije, Uprave za šume i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Nakon sadnje, izjave za medije će, na ulazu u park šumu Ljubović (iza bolnice Codra), dati Direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić, komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković, komandant Centra za obuku Igor Knežević i službenik Sektora specijalne policije Safet Čekić.

Organizatori akcije će na ovaj način doprinijeti očuvanju „pluća planete“.

"Planirano je da akcija bude nastavljena u predstojećim godinama, imajući u vidu da se na globalnom nivou sve više suočavamo sa štetnim uticajem klimatskih promjena, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade poručuju da je zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza i zadatak svih nas u Crnoj Gori!


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.