Bajkeri organizovali tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi
Foto: Zavod za transfuziju krvi

Bajkeri organizovali tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi

Članovi udruženja motociklista "No limit bikers" organizovali su tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo više od 20 davalaca krvi.

"Zahvaljujemo organizatorima na doprinosu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi, a istovremeno pozivamo druge društvene subjekte da sličnim, društveno odgovornim postupanjem podrže dalji razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori" saopšteno je iz Zavoda.

20190921110735

Foto: Zavod za transfuziju krvi

Podjećajući da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina, u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda.

Muškarci mogu donirati krv na svaka tri mjeseca, dok je za žene potrebno da prođu četiri mjeseca između dvije donacije krvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.