Drljević pobjednik ovogodišnjeg čakovečkog festivala karikature
Darko Drljević

Drljević pobjednik ovogodišnjeg čakovečkog festivala karikature

Ove je godine za 4. Međunarodnu izložbu karikature na temu voda pristiglo rekordnih 1.380 radova iz 72 države, najviše iz Irana.

Poslalo ih je 563 autora. Uz kategoriju seniora, prošle je godine uvedena i kategorija za mlade do 16 godina. I ova je kategorija polučila rekordan odaziv. Pristiglo je čak 128 karikatura iz deset država, od sveukupno sto autora. kazao je na otvorenju izložbe u Centru za kulturu Čakovec idejni začetnik ovog festivalskog druženja karikaturista u Čakovcu.

Upravo u toj kategoriji nagrađene su i pohvaljene dvije mlade talentovane autorke. Devetogodišnja Ariela Crkvenčić iz Čakovca osvojila je treću nagradu.

izlobakarikatura31resize

Ariela sa porodicom

Priznanje je takođe osvojila i13-godišnja Lea Lehkec iz Strahoninca. Prvu nagradu u kategoriji junior otišla je u Tursku (Sumeyra Toka, 14 god), a druga u Srbiju (Sofija Bogdanović, 15 god). Osim Lei priznanja su dodijeljena karikaturisti iz Rusije (Fedor Chernyshev, 10 god), Srbije (Ognjen Stojanović, 14 god), Egipta (Hoda Wesam Khalil, 11 god) i Indije (Vaishnavi, 12 god).

izlobakarikatura25resize

Lea Lehkec

Prvu nagradu festivala i izložbe osvojio je karikaturista Darko Drljević iz Kolašina koji je na otvorenju izložbe kazao kako mu je posebno drago što svoju ukupno 200-tu nagradu osvojio upravo na izložbi u Čakovcu.

Druga nagrada otišla je u Iran (Benjamin Ale Ali), a treća u Poljsku (Slawomir Makal, prenose Mnovine.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.