Ministarstvo ekonomije neće primati nove zahtjeve za učešće u Programu energetski efikasan dom

Sredstva iskorišćena

Ministarstvo ekonomije neće primati nove zahtjeve za učešće u Programu energetski efikasan dom

Ministarstvo ekonomije obavijestilo je javnost da neće primati nove zahtjeve građana za učešće u Programu energetski efikasan dom imajući u vidu činjenicu da su sredstava planirana za subvenciju kamatnih stopa u okviru programa „Energetski efikasan dom“ iskorišćena.

Ministarstvo ekonomije je pokrenulo program „Energetski efikasan dom“ čiji je cilj smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i to: kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket), ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

"Imajući u vidu veliko interesovanje građana, Ministarstvo ekonomije će u toku naredne sedmice razmotriti mogućnosti za obezbjeđenje dodatnih sredstava za subvenciju kamata u okviru Programa", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.