Premijer poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda: CG da potvrdi da je društvo jednakih i zadovoljnih ljudi
Sa sastanka

Marković sa organizatorima Montenegro Prajda

Premijer poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda: CG da potvrdi da je društvo jednakih i zadovoljnih ljudi

Vlada Crne Gore nastaviće suštinski da podržava ostvarivanje prava pripadnika LGBT zajednice na kvalitetan i cjelishodan način, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa članovima Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2019. koji se sjutra održava u Podgorici.

Predsjednik Marković je poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda, izrazio očekivanje da će proteći bez problema i da će potvrditi ono što Crna Gora želi, a to je da bude društvo jednakih i zadovoljnih ljudi.

„Iza nas je težak period otvaranja društva i prihvatanja savremenih vrijednosti. Crna Gora se okrenula evropskim i evroatlantskim vrijednostima i Vlada predano i mudro radi na ostvarivanju tog cilja“, kazao je premijer Marković.

On je dodao da će Vlada na sljedećoj sjednici uputiti Skupštini Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola kako bi bio razmatran na jesenjem zasijedanju. Predsjednik Queer Montenegro i član Organizacionog odbora Montenegro Prajda Danijel Kalezić pohvalio je Predlog zakona i istakao da je saradnja sa resornim Ministarstvom bila uspješna i na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku je pozitivnim ocijenjena i usvojena Strategija za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori 2019-2023. sa Akcionim planom za 2019. godinu, kao i otvaranje Drop-in centra za LGBT populaciju. U kontekstu razgovora o bezbjednosti pripadnika ove populacije, Kalezić je istako odličnu dugogodišnju saradnju sa policijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.