Internacionalni simpozijum skulpture do 27. septembra u Umjetničkoj koloniji Danilovgrad

Internacionalni simpozijum skulpture do 27. septembra u Umjetničkoj koloniji Danilovgrad

U Javnoj ustanovi (JU) Umjetnička kolonija Danilovgrad u toku je Internacionalni simpozijum skulpture 2019 i trajaće do 27. septembra, a definisan je kao manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

Iz Umjetničke kolonije Danilovgrad je saopšteno da je Ministarstvo kulture Crne Gore potpisalo sporazum sa Opštinom Danilovgrad, koji Internacionalni simpozijum sculpture definiše kao manifestaciju od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

“Umjetnička kolonija Danilovgrad je uvrštena u Međunarodnu alijansu vajarskih simpozijuma ISSA, koja trenutno ima 85 članova simpozijuma u 43 zemlje na pet kontinenata”, saopšteno je iz te kulturne ustanove.

Umjetnička kolonija Danilovgrad je, kako su kazali, bila nominovana za prestižno međunarodno priznanje na Forumu slovenskih zemalja "ŽIVA AWARD" u konkurenciji 25 programa iz 13 zemalja u Pragu.

“Veoma značajno za instituciju jeste i rekonstrukcija poslovne zgrade koja je u toku, koja će obezbijediti savremenije uslove za rad. Adaptacijom radova na postojećem objektu, dobićemo moderan prostor, čuvajući kulturno naslijeđe istorijata same zgrade, kako to danas prate trendovi čuvanja nepokretnih kulturnih dobara”, saopšteno je iz Umjetničke kolonije Danilovgrad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.