Francuska: Načelnik uredbom propisao stanovnicima da budu veseli nedjelju dana
Ilustracija

Zabranjeno čitanje knjiga i priča sa nesrećnim završetkom i slušanje tužne muzike

Francuska: Načelnik uredbom propisao stanovnicima da budu veseli nedjelju dana

Načelnik opštine na zapadu Francuske uredbom je propisao stanovnicima da treba da "budu veseli" nedjelju dana u oktobru u vrijeme lokalnog festivala u kojem je zabranjeno čitanje knjiga i priča sa nesrećnim završetkom i slušanje tužne muzike.

Fredi Rifo, nestranački načelnik opštine Esar-an-Bokaž, koja ima 9.000 stanovnika, objavio je "službenu gradsku odluku" kojom će se od 5. do 11. oktobra održati prvi muzički festival "Radosnog grada", ajavlja N1.

"Uzevši u obzir brzinu kojom se negativne emocije šire i razaraju", a što donosi "povećanu opasnost za rast lošeg raspoloženja sa dolaskom jeseni i smanjenjem broja sunčanih dana", pozvao je stanovnike "da na svoju teritoriju ne prime nikoga ko bi mogao da poremeti izražavanje radosnih osjećanja".

Odlukom od 13. septembra "zabranuje se emitovanje muzike koja bi mogla da zvuči deprimirajuće ili tužno, filmova, priča ili knjiga koje nemaju srećan završetak". Stanovnike je pozvao da "proizvode endorfin, hormon sreće, tako što će se smijati najmanje tri puta na dan".

Fredi Rifo koji pola radnog vremena radi u informatičkom sektoru, objasnio je da je u zemlji "previše sumornog raspoloženja", pa je njegova uredba doprinos nastojanju da se "probudi duh radosti" u komercijalnoj djelatnosti i stanovništvu njegove opštine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.