28 godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu
Foto:Kodex

Sadnja drveća, protest

28 godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu

Crna Gora obilježava danas 28 godine od proglašenja za ekološku državu.

Deklaracija o ekološkoj državi Crnoj Gori usvojena je na sjednici republičkog parlamenta koja je održana na otvorenom na Žabljaku 20. septembra 1991.

U deklaraciji je bilo definisano strateško opredeljenje te zemlje da usvaja i primenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema.

Povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, u Podgorici će danas biti organizovana sadnja drveća u park šumi Tološi.

U akciji “Nek gora zazeleni”, učestvovaće predstavnici Vlade, Zajednice opština Crne Gore i Glavnog grada Podgorica, kao i članovi pregovaračke strukure, ambasadori i djeca iz Osnovne škola Štampar Makarije.

U Podgorici će danas biti održan i građanski protest za spas ekološke Crne Gore, kojim će simbolično biti obilježeno 28 godina od usvajanja Žabljačke deklaracije.

Organizatori protesta poručili su da će na skupu pokazati da im je stalo do ekološke države Crne Gore, održivog razvoja, budućnosti koja obećava, do zemlje kojoj se vraća i ostaje.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.