Novljanin izbjegao hapšenje u Sarajevu
Sa mjesta ubistva , arhiva

Osumnjičeni za ubistvo Šarovića

Novljanin izbjegao hapšenje u Sarajevu

Novljanin Nikola Nino Ivović, koji je osumnjičen za učestvovanje u ubistvu sugrađanina Stefana Šarovića, izbjegao je hapšenje u istočnom Sarajevu, piše Dan.

Policija je dobila operativne podatke da se Ivović krije u štek stanu u vlasništvu Dušana Šilja, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

Međutim, policija u stanu nije zatekla nikog, pa tamošnji istražitelji vjeruju da je Ivović napustio skrovište neposredno pred policijsku akciju. U stanu su pronađene stvari koje su upućene na vještačenje kako bi se utvrdilo da li su pripadale odbjeglom Novljaninu.

Šiljo (31), koji je uhapšen u Istočnom Sarajevu po međunarodnoj potjernici Interpola Podgorica zbog teškog ubistva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih naprava, ostaće u pritvoru. Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu njegovog branioca na rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora, podsjeća list.

Šiljo, zvani Duka, dovodi se u vezu sa ubistvom Šarovića, koji je likvidiran 6. juna ove godine kod vile „Akacija hil“ u Đenovićima kod Herceg Novog. Zbog sumnje da je povezan sa tim ubistvom policija traga i za Nikolom Ivovićem iz Herceg Novog.

Policija sumnja da se i Ivović krije na području BiH, a odmah nakon likvidacije operativna saznanja policije su ukazivala da je pobjegao u Foču.

Šarović je ubijen 6. juna, oko 15.20, kod vile „ Akacija” u naselju Počukac u Đenovićima. Napadači su u njega ispalili šest projektila. Nekoliko dana kasnije, čelnici Uprave policije su saopštili da ubistvo Šarovića nije naručeno, niti povezano s organizovanim kriminalnim grupama. Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je tada da su Ivović i Šiljo glavni osumnjičeni za ubistvo Šarovića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.