Uspjeh CG dragocjen za širi region od Zapadnog Balkana
Sa sastanka

Bošković sa novoimenovanim ambasadorom republike Slovenije

Uspjeh CG dragocjen za širi region od Zapadnog Balkana

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom.

Oni su razmijenili stavove o političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu i konstatovali neophodnost zajedničkog djelovanja i jedinstvenog odgovora međunarodne zajednice na kompleksne bezbjednosne izazove sa kojima se suočava region i Alijansa, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković se zahvalio na kontinuiranoj podršci Republike Slovenije u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore i upoznao ambasadora sa procesom reformi sistema odbrane, regionalnom saradnjom i angažovanjem Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. 

Ambasador Presker je poručio da je zadovoljan izvanrednim bilateralnim odnosima dvije zemlje u oblasti odbrane, ističući da iskustvo Crne Gore, njen ulazak u NATO i odlična pozicija na putu ka EU predstavljaju fantastičan uspjeh, dragocjen za širi region od Zapadnog Balkana. Istakao je i značaj bliske saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, koji umnogome doprinosi stabilnosti regiona, naglašavajući da Crna Gora može računati na Sloveniju kao pouzdanog partnera u svim oblastima, te da je današnji susret odlična prilika za definisanje smjerova daljeg intenziviranja saradnje.

"Sagovornici su se tokom razgovora osvrnuli i na aktuelna politička dešavanja u regionu i Evropi, kao i na bilateralnu saradnju dvije države u oblasti odbrane, sa posebnim akcentom na nastavku saradnje u okviru Pojačanog isturenog prisustva (eFP, enhanced Forward Presence), u Letoniji, kao i na dalje unaprjeđivanje saradnje između vazduhoplovstava i mornarica dvije zemlje", saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.