Tragedija pred vjenčanje: Trudna mlada srušila se na putu prema oltaru (VIDEO)
Foto: Screenshot

Beba spasena carskim rezom

Tragedija pred vjenčanje: Trudna mlada srušila se na putu prema oltaru (VIDEO)

Medicinska sestra iz Brazila umrla je u nedjelju od šloga nekoliko minuta prije nego što je kročila pred oltar, i to u šestom mjesecu trudnoće.

Džesika Gedes (30) poslednji put je snimljena vesela i naizgled potpuno zdrava dok je u vjenčanici limuzinom išla na vjenčanje. Beba je spasena carskim rezom.

U početku je porodica mislila da je nervozna zbog ceremonije kada se požalila na vrtoglavicu i bolove u vratu. Onesvijestila se u kolima i brzo su je prebacili u bolnicu gdje je ustanovljeno da nema moždanu aktivnost. Ispostavilo se da je imala preeklampsiju, oboljenje koje je jedno od najčešćih komplikacija kod trudnoće i može biti jako opasno ako se ne otkrije na vrijeme, kao što je sada bio slučaj.

Njen vjerenik, vatrogasac Flavio Gonsalveš (31) čekao je pred oltarom dolazak nesuđene mlade kada je umjesto nje panično utrčala njena rođaka.

"Brinuo sam dok sam je čekao pred oltarom, dugo je nije bilo. Njena rođaka je dotrčala duž tepiha i rekla mi da se onesvijestila. Otvorio sam vrata kola i vidio je da leži. Na trenutak se povratila pa sam joj rekao “Dušo, tu sam”. Rekla mi je da je sve u redu, ali da ima jake bolove u vratu, pozadi. U trnutku sam postao spasilac, čime se bavim već sedam godina. Iznio sam je iz limuzine, krenuo sa prvom pomoći, a pomogle su mi i kolege vatrogasci" – prepričava tragediju sada samohrani otac.

Džesika je takođe imala i unutrašnje krvarenje pa su ljekari morali da uklone matericu. Majka je preminula odmah posle zahvata, a mala Sofija je rođena sa samo 930 grama i moraće u bolnici da provede makar dva mjeseca.

"Džesika je redovno išla na preglede, nije imala povišen krvi pritisak, a bila je zdrava, fizički aktivna i dobro se hranila"– priča rođaka preminule mlade.

Jedina svijetla tačka je što je beba zdrava, a nadu uliva i snimak na kom reaguje na očev glas, otvara oči i okreće se ka njemu dok djeluje da pruža ručicu, prenosi Dailly mail.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.