Bošković i Presker, foto: MOD

Bošković sa Preskerom

"Crna Gora može računati na Sloveniju kao pouzdanog partnera u svim oblastima"

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom.

kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, oni su razmijenili stavove o političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu i konstatovali neophodnost zajedničkog djelovanja i jedinstvenog odgovora međunarodne zajednice na kompleksne bezbjednosne izazove sa kojima se suočava region i Alijansa.

Bošković se zahvalio na kontinuiranoj podršci Republike Slovenije u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore i upoznao ambasadora sa procesom reformi sistema odbrane, regionalnom saradnjom i angažovanjem Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. 

Presker je poručio da je zadovoljan izvanrednim bilateralnim odnosima dvije zemlje u oblasti odbrane, ističući da iskustvo Crne Gore, njen ulazak u NATO i odlična pozicija na putu ka EU predstavljaju fantastičan uspjeh, dragocjen za širi region od Zapadnog Balkana.

Istakao je i značaj bliske saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, koji umnogome doprinosi stabilnosti regiona, naglašavajući da Crna Gora može računati na Sloveniju kao pouzdanog partnera u svim oblastima, te da je današnji susret odlična prilika za definisanje smjerova daljeg intenziviranja saradnje.

Sagovornici su se tokom razgovora osvrnuli i na aktuelna politička dešavanja u regionu i Evropi, kao i na bilateralnu saradnju dvije države u oblasti odbrane, sa posebnim akcentom na nastavku saradnje u okviru Pojačanog isturenog prisustva (eFP, enhanced Forward Presence), u Letoniji, kao i na dalje unaprjeđivanje saradnje između vazduhoplovstava i mornarica dvije zemlje.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.