Uragan Umberto sve pokidao, Bermude u totalnom mraku (VIDEO)
Foto: Tanjug

Ka obalama SAD idu još četiri oluje

Uragan Umberto sve pokidao, Bermude u totalnom mraku (VIDEO)

Uragan Umberto pokidao je dalekovode ostavljajući gotovo cio arhipelag Bermuda u mraku, kada je snažna oluja s jakim vjetrovima i kišom pogodila tu teritoriju.

Više od 28.000 domaćinstava i poslovnica su ostali sinoć bez struje, prema podacima kompanije Belko, ali se očekuje da će dalekovod biti popravljen, prenosi Rojters.

Avionski letovi su otkazani, a stanovnici glavnog grada Hamiltona su pokrivali prozore drvenim i metalnim zastorima.

Građani su upozoreni da se sklone sa puteva i pripreme na moguće pojave tornada.

Umberto je proglašen uraganom treće kategorije i kreće se brzinom od 193 kilometara na sat.

U međuvremenu, oluja Lorena je dostigla jačinu uragana na obali Kolima u Meksiku i kreće se brzinom 120 kilometara na čas, saopštio je Nacionalni centar za uragane. Očekuje se da ona stigne do južnog dijela meksičke države Baha Kalifornija u petak i subotu.

Međutim, kako javlja CNN, u ovom trenutku, osim Umberta i Lorene, ka obalama SAD idu još četiri oluje: Imelda, Džeri, Kiko i Mario, prenosi beta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.