Uhapšeno pet osoba zbog počinjenih prekršaja od kojih su tri osumnjičena i za krivično djelo
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Uhapšeno pet osoba zbog počinjenih prekršaja od kojih su tri osumnjičena i za krivično djelo

Službenici Uprave policije su lišili slobode pet lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a tri lica se sumnjiče i da su počinila krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje.

"Naime, policija je danas u Podgorici iz ulice Novaka Miloševa u službene prostorije privela pet lica zbog narušavanja javnog reda i mira, sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvrjedljivih riječi službenicima policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi u saopštenju, akon preduzetih policijsko – tužilačkih mjera i radnji, policijski službenici su protiv M.M, V.D, D.V, R.J. i D.D. podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja iz čl. 11 (ometanje ili omalovažavanje službenog lica) Zakona o Javnom red i miru a oni će biti privedeni nadležnom sudiji za prekršaje.

"M.M, V.D. i D.V. će, nakon saslušanja kod sudije za prekršaje, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje", zaključili su iz UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.