Broj zaposlenih u CG veći 5,5%
Ilustracija

Broj zaposlenih u CG veći 5,5%

Broj zaposlenih u Crnoj Gori u drugom kvartalu je, prema podacima Monstata, bio 5,5 odsto veći nego u prethodnom, dok je u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom porastao 3,3 odsto.

Aktivnog stanovništa u prvom kvartalu bilo je 289,5 hiljada, od kojih je 248 hiljada ili 85,7 odsto zaposlenih i 41,5 hiljada ili 14,3 odsto nezaposlenih.

Broj nezaposlenih je u odnosu na prvi kvartal ostao na istom nivou, dok je u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom porastao 2,5 odsto.

“Neaktivno je bilo 211,4 hiljade osoba, što je 5,8 odsto manje nego u prvom tromjesečju, odnosno 3,5 odsto manje u odnosu na isti kvartal prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Prema podacima iz Monstatove Ankete o radnoj snazi, stopa aktivnosti za drugi kvartal je 57,8 odsto, stopa zaposlenosti 49,5 odsto, nezaposlenosti 14,3 odsto i neaktivnosti 42,2 odsto.

Iz Monstata je saopšteno da je anketom bilo obuhvaćeno nešto preko dvije hiljade domaćinstava na teritoriji Crne Gore.

Prikupljeni su podaci o demografskim obilježjima za sve članove domaćinstva, njih 6,45 hiljada, a za 5,53 hiljade osoba od 15 i više godina i podaci o njihovoj radnoj aktivnosti.

Anketa je sprovedena od aprila do juna.

Mina biznis

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.