Vatrogasci vodenim topom uklanjali roj pčela sa prozora aviona
ilustracija

Vatrogasci vodenim topom uklanjali roj pčela sa prozora aviona

Let broj 743 avio-kompanije „Er Indija“, koji je trebalo da krene iz Kalkute odložen je u polasku za čak dva i po sata nakon što se roj pčela prilijepio na prozor pilotske kabine aviona.

Pčele su ometale pogled pilotima koji nisu uspjeli da ih uklone uz pomoć brisača vjetrobranskog stakla.

Roj je uspješno uklonjen tek kada je vatrogasna služba na aerodromu upotrijebila vodene topove, javlja Si-En-En.

Avion je već kasnio 90 minuta zbog tehničkih poteškoća, a zatim su pčele putnicima i posadi „obezbijedile“ dodatnih sat vremena nelagodnosti.

Na letu za grad Agartalu u sjeveroistočnoj Indiji, koji inače traje svega jedan sat, bilo je 136 putnika, uključujući ministra informacija Bangladeša Hasana Mahmuda.

Aerodrom u Kalkuti jedan je od najprometnijih i najmodernijih u Indiji i za proizvodnju energije koristi solarne ploče.

Direktor aerodroma rekao je da je nakon izbijanja incidenta aerodrom temeljno pretražen i da nisu pronađene pčelinje košnice, dodajući da su pčele došle s lokacije van aerodroma.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.