Šta znači kad sanjamo da letimo?
Foto: Ilustracija

Šta znači kad sanjamo da letimo?

San o letjenju je zapravo potreba da uspostavimo kontrolu nad nekim ili nečim - objašnjavaju nam tako stručnjaci (tumači snova). I nije tako rijedak. Javlja se već kod mališana, intenzivno i živopisno, ali i kod maštovitih osoba.

U kasnijem dobu može da nas upozori da imamo strah od pretjerane kontrole nad nekim aspektom života ili da se plašimo da će neko na javi pokušati nas da sabotira, da nam ukrade slobodu.

Kada u tom snu jurimo kroz vazduh osjećajući vjetar, vrlo je vjerovatno da u stvarnosti pokušavamo da pobjegnemo iz neke neprijatne, teške situacije. A, dok sanjamo smo srećni. To je govorio još Artemidor, poznati grčki tumač snova, dok su ostali kasnije samo prihvatili i nadograđivali njegovo objašnjenje.

Ukoliko sanjamo da tokom leta počinjemo naglo da padamo, moguće je da imamo strah od neuspjeha na poslu.

Ukoliko smo veoma visoko odlepršali, znači da imamo probleme u braku ili vezi. Let iznad mutne vode je upozorenje da imamo neprijatelja koji nešto smjera protiv nas, a ako nam se ukaže sunce, znači da se brinemo bez razloga za nešto. Međutim, stručnjaci kažu da je svakako dobro kada nam se takav san dešava, jer nas oslobađa napetosti sa jave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.