Bolja avio povezanost dala bi dodatni impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji CG i Grčke
Marković i Atanasiou

Marković i amabasador Grčke Atanasiou

Bolja avio povezanost dala bi dodatni impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji CG i Grčke

Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasioua.

„Grčka je uvijek jasno i direktno podržavala naše državne priroitete i želim da Vam zahvalim na tome. Vaša ambasada je bila prva kontakt tačka u procesu integracije u NATO, a danas, kada smo punopravna članica Alijanse, zajedno sa Italijom, štitite naš vazdušni prostor“, kazao je premijer Marković ambasadoru Atanasiou kojeg je primio u oproštajnu posjetu. 

48748698307a66119023co

Predsjednik Vlade je rekao da su u Crnoj Gori prisutne veoma kredibilne grčke kompanije, ali da ima prostora za sadržajniju saradnju i nove investicije u različitim oblastima.

"Na sastanku je konstatovano da bi bolja avio povezanost dala dodatni impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji. U tom kontekstu, pozitivnim je ocijenjena odluka Vlade da valorizuje aerodrome i na taj način obezbijedi unapređenje infrastrukure ali i bolju avio dostupnost", saopšteno je iz kabineta Predsjednika Vlade.

Sagovornici su se saglasili da je proces integracije Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju od izuzetnog zanačaja za dalji napredak, mir i stabilnost.

Ambasador Atanasiou je istakao da je integracija podjedanako važna za Balkan i za EU i ocijenio da je važno ubrzati proces pregovora. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.