U CEDIS-u zabrinuti: Kradljivci i dalje prolaze nekažnjeno
Ilustracija

Apeluju na nadležne da suzbiju krađe

U CEDIS-u zabrinuti: Kradljivci i dalje prolaze nekažnjeno

Tokom prethodne sedmice na području opštine Berane nepoznata lica su u šest navrata uspjela da otuđe čak 1.100 litara transformatorskog ulja iz stubnih trafostanica “Jugovine”, “Glavaca”, “Štitari”, “Lubnice”, “Praćevac” i “Bastahe”, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz CEDIS-a ističu da ih naročito zabrinjava činjenica da je ovo 91. put od avgusta 2015. godine da trpe posljedice krađe elemenata sa distributivne mreže.

"Takođe zabrinjava i okolnost da kontinuirano havarisanje objekata na području Regiona 3 (Berane, Rožaje, Andrijevica, Plav, Petnjica, Gusinje) ne rezultira otkrivanjem i sankcionisanjem počinilaca.

Po ko zna koji put javno podvlačimo da sprovodimo sve zakonom propisane mjere kako bi  zaštitili svoju imovinu i omogućili korisnicima uredno napajanje električnom energijom.

Dakle, ovog puta su nepoznata lica 09. 10, 11. i čak u tri navrata 12. septembra otuđila transformatorsko ulje, što je uočeno na vrijeme pa su trafostanice isključene sve do dolivanja nedostajućih količina, čime je spriječena značajnija šteta.

Naglašavamo da, osim materijalne štete koju trpi CEDIS, naši korisnici ostaju bez električne energije do sanacije oštećenja, što nerijetko može da potraje i do 48 sati.

Stoga još jednom apelujemo na nadležne organe da preduzmu neophodne mjere kako bi ovaj vid krađe konačno bio suzbijen", ističu iz CEDIS-a.

Podsjećaju da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.

"Zbog neznatne materijalne koristi pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i uzrokuju štetu na distributivnom sistemu koja višestruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit.

Na meti kradljivaca najčešće su bakar iz transformatora i vodova, transformatorsko ulje, kao i L – profili sa stubova distributivne mreže, te vrata i prozori na trafostanicama", kazali su iz CEDIS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.