Interesantan zahtjev: Zabraniti putnicima da ispuštaju gasove tokom leta
Foto: Ilustracija

Interesantan zahtjev: Zabraniti putnicima da ispuštaju gasove tokom leta

Zakonodavci vrijedno rade na tome da usvoje pravilo da je putnicima zabranjeno da ispuštaju gasove u avionu.

Jedna od članica parlamenta Kenije Lilijan Gogo predložila je ovo veoma važno pravilo u raspravi o zakonu vezanom za avio saobraćaj.

Jedan od velikih problema sa kojim se susreću u avio saobraćaju jeste pretjerano ispuštanje gasova od strane putnika.

"Jedna od stvari koja mnogo iritira, a koja je zanemarena, jeste ispuštanje gasova u avionu. Ako biste pitali putnike šta ih iritira, ovo bi sigurno bio jedan od najčešćih odgovora“, rekla je ona.

Na pitanje njenog kolege kako bi to bilo moguće regulisati ona je dala zanimljiv odgovor.

"Sve bi se svodilo na trening osoblja u avionu koje bi putnicima davalo lijekove kao što je soda bikarbona nakon obroka koji bi im bio poslužen. Treba da u avionu bude i neki bolničar koji je obučen za pomoć putnicima u avionu", rekla je ona.

Nije čudo da putnici u avionima na dugim letovima ispuštaju gasove jer sjede dugo dok čekaju da stignu na željenu destinaciju, piše onemileatatime.com. Pogotovo su putnici na letu od Nairobija do Kisumija i Mombase skloni tome da ispuštaju gasove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.