Marković o snimku: Slučaj mora da se riješi što prije
Duško Marković

Marković o snimku: Slučaj mora da se riješi što prije

Komentarišući sinoć objavljeni snimak Duška Kneževića na kome navodno sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević tvrdi da preko njega ide novac do VDT-a Ivice Stankovića, premijer Duško Marković saopštio je da očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo taj slučaj riješi što prije prije.

 Marković je istakao da država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo u tom slučaju.

"To je za mene bilo iznenađenje, zapanjujuća činjenica. Razumio sam da je slučaj već preuzelo VDT. Moja poruka je da SDT  i cijelo tužilaštvo ovaj slučaj moraju riješiti što prije", rekao je Marković, prenosi RTCG.

"Ovaj slučaj mora se riješiti što prije, to je u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će tako biti," kazao je premijer.

On je kazao i da je vjeruje i da je ovo prilika da zasijeda Tužilački savjet.

"Vjerujem i da je ovo prilika da zasijeda Tužilacki savjet i da slabosti ako ih ima riješimo u najkraćem roku", zaključio je Marković.

"Naravno, moramo uzeti u obzir da ova optužba dolazi od čovjeka koji je optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u zemlji, koja je mogla da dovede do nesagledivih posljedica ne samo po javne finansije nego i po crnogorsku ekonomiju. U  svakom slučaju država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo," rekao je Marković.

"Imamo mehanizme, imamo zakon, imamo ljude, sada je provjera sposobnosti državnog Tužilaštva ili da zaustavi opstrukciju i kompromitaciju tužilaštva radi vršenja neprimjerenog uticaja, ili da razotkrije one koji su uključeni u mito i korupciju i da ih pohapsi," rekao je Marković.

Podsjećamo, odbjegli biznismen Duško Knežević, objavio je sinoć snimak na kome je navodno sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji tvrdi da preko njega ide novac do Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Komentarišući navode Mansa o imovini predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Marković je saopštio da je svako odgovoran za svoju imovinu.

"Svako je odgovoran za raspolaganje svojom imovinom i obavezu prema državi ukoliko je javni funkcioner. To je pitanje za gospođu Medenicu i vjerujem da će ona dati odgovore na to ukupnoj javnosti. Ja znam kako raspolažem svojom imovinom, i moram biti odgovoran, prijavljujem imovinu i da ne bude nepotrebne sumnje ako je sve kako treba," rekao je Marković. 

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.