Švajcarska Trunz grupa zainteresovana za otvaranje nove fabrike u Bijelom Polju
Smolović i Trunz, foto: Opština BP

Švajcarska Trunz grupa zainteresovana za otvaranje nove fabrike u Bijelom Polju

Predstavnici švajcarske kompanije "Trunz" razgovarali su danas sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem o mogućnostima za investiranje, odnosno o otvaranju proizvodnog pogona ove kompanije u tom gradu.

Smolović je ukazao je na glavne aspekte investicionog ambijenta u Crnoj Gori, pri čemu je dao poseban osvrt na povoljnosti koje pružaju biznis zone kojih ima 6 u bjelopoljskoj opštini.

"Predsjednik je potencijalne investitore upoznao sa pogodnostima i komparativnim prednostima naše Opštine, ali i o podsticajnim mjerama koje Vlada i Opština pružaju investitorima.  Takođe, on je kazao da Opština Bijelo Polje, preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj stoji na raspolaganju svih investitorima kako bi olakšali prikupljanje potrebnih dozvola za početak biznisa", saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

001svicarci

Foto: Opština Bijelo Polje

Poslovni sistem "Trunz" posluje u 40 zemalja svijeta je specijalizovan za proizvodnju sofisticiranih proizvoda i sklopova izrađenih od metala, bavi se proizvodnjom i ugradnjom rasvete, kao i sistemskih rješenja za vozila javnog prevoza i pilotskih kabina, kao i proizvodnjom nezavisnih sistema za ispumpavanje i preradu vode, na principu obnovljivih izvora energije.

"Remo Trunz vlasnik i generalni direktor kompanije Trunz, kazao je da mu je drago što je imao priliku da sarađuje sa porodicom Kos iz Bijelog Polja i da je to jedan od razloga zbog kojeg je zainteresovan da investira u Bijelo Polje", navodi se u saopštenju.

U delegaciji Trunz kompanije su bili i direktorka Andrea Trunz, direktor prodaje Sebastijan Tevishati  i poslovni partneri iz Bijelog Polja Haris i Rejhan Kos čija firma Global, već ima proizvodni pogon led rasvjete u Bijelom Polju i sarađuje sa Trunz grupom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.