Nelegalan izlov ribe u reonu Bobovišta

Skadarsko jezero

Nelegalan izlov ribe u reonu Bobovišta

Pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero zatekli su danas u reonu Bobovišta jedno lice u nelegalanom izlovu ribe.

"Tom prilikom privremeno je oduzeto plovilo, VBM, mreže i riba, a lice zatečeno u nelegalnom izlovu ribe procesuirano je Inspektoru za slatkovodno ribarstvo i poljoprivredu na dalje postupanje.

Takođe, tokom kontrole područja nacionalnog parka, nadzornici Službe zaštite u reonu Godinja danas su zbog nelegalnog izlova ribe privremeno oduzeli plovilo, VBM, dva akumulatora i izlovljenu ribu", saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović istakao je da je osnovna funkcija nacionalnog parka i Službe zaštite očuvanje i zaštita njegovih brojnih prirodnih, kulturnih i ljudskim radom stvorenih vrijednosti.

“Služba zaštite redovno obavlja aktivnosti kontrole i zaštite nacionalnog parka i ujedno prekograničnog prirodnog prostora.  Apelujemo na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, naročito nelegalnog izlova ribe”, kazao je Ivanović.

Pozivom na broj Službe zaštite 067 342 944 mogu se prijaviti sve eventualne nezakonite radnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.