„Balkan Academy of Jazz“: Mladi džezeri iz regiona u Bijelom Polju ove nedjelje

„Balkan Academy of Jazz“: Mladi džezeri iz regiona u Bijelom Polju ove nedjelje

Pod sloganom „A better Region starts with YOUth“, 20 mladih muzičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova će sarađivati sa iskusnim muzičarima u okviru radionica i master časova, a u okviru večernjeg programa će nastupati u različitim formacijama, saopšteno je iz Ambasade Njemačke u Crnoj Gori povodom manifestacije „Balkan Academy of Jazz Bijelo Polje“.

Kako se navodi u saopštenju ,umjetničko vođstvo festivala je povjereno saksofonisti i komponisti međunarodnog renomea Haydenu Chisholmu (Keln, Novi Zeland).

Projekat je zajednički organizovan od strane Goethe - Instituta u Beogradu i Francuskog instituta u Podgorici.

Untitled

„Balkan Academy of Music“ u Bijelom Polju završava koncertom i Jam sesijom svih učesnika 21. septembra 2019. u 20 časova u Centru za kulturu Bijelo Polje (velika sala).

"Kroz projekat „Balkan Academy of Jazz Bijelo Polje“, Francuska, Njemačka kao i organizacija RYCO žele da pošalju signal o djelovanju muzike kao povezujućeg faktora koji prevazilazi granice, te da mladim muzičarima pruže mogućnost da nastupaju zajedno sa iskusnim džez muzičarima, pronađu inspiraciju i uče. Na agendi su master časovi za sve instrumente u okviru projekta, različite stilove džeza, usmjereni ka pojedinačnim sposobnostima i ciljevima učesnika. Izlaganja i razgovori na teme: praksa izvođenja, komponovanje, menadžment, marketing i strategije poslovanja, booking i iskustva sa festivala su dio popodnevnog programa. Večeri su rezervisane za muzičke događaje na javnim prostorima, koncerte i džez sesije, koje ce polaznici i mentori izvoditi na sceni u različitim formacijama", navode iz njemačke ambasade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.