Na Fakultetu likovnih umjetnosti 24 budžetska mjesta za specijalističke studije

Na Fakultetu likovnih umjetnosti 24 budžetska mjesta za specijalističke studije

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore predviđeno je ukupno 24 mjesta za upis specijalističkih studija, na četiri studijska programa. Sva mjesta su budžetska.

Prodekan za nastavu Fakulteta likovnih umjetnosti mr Zdravko Delibašić saopštio je da je na studijskim programima Slikanje i Grafički dizajn predviđeno po sedam mjesta, dok je po pet kandidata planirano za programe Vajarstvo i Grafika.

„Specijalistiške studije na Fakultetu likovnih umjetnosti sprovode se zaključno sa predstojećom studijskom 2019/2020. godinom, nakon čega će se taj nivo studija ukinuti“, kazao je Delibašić.

 Prednost za upis na specijalističkim studijama, dodaje on, imaju svi studenti koji su ostvarili 180 ECTS na osnovnim studijama iz srodne likovne (umjetničke) oblasti.  

Specijalističke studije, navodi Delibašić, doprinose osposobljavanju studenata za samostalan stvaralački proces i razvijanje sopstvenih umjetničkih metoda rada.

„U skladu sa aktuelnim nastavnim programom, nakon završenih specijalističkih studija, studenti se, između ostalog, osposobljavaju da samostalno koncipiraju, kreiraju, realizuju i obrazlažu umjetnički projekat iz oblasti slikarstva, vajarstva, grafike i grafičkog dizajna. Tokom procesnog rada, student razvija i kritičko mišljenje, sumira ključne teorijske argumente prema usvojenom gradivu i oblikuje autorski stav o značaju umjetnosti/dizajna  za savremeno društvo. Nakon studija, student prepoznaje i samostalno analizira vizuelni jezik induvidualnih poetika svih umjetničkih oblasti“, kazao je Delibašić.

On je izrazio nadu da će na ovogodišnjem upisnom roku biti povećan broj zainteresovanih kanidata, kao i da će se prelaskom u nove prostorije fakulteta povećati prostorni kapaciteti u kojima će svi studenti imati bolje uslove za dalji umjetničko-istraživački proces na osnovnim, specijalističkim i magistarskim studijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.