Za plate Demokrata 11.000€, Ćatović u avgustu zaradila 1.943€, Radulović iz DF-a 1.838€

Plate poslanika, bez kazni za bojkot

Za plate Demokrata 11.000€, Ćatović u avgustu zaradila 1.943€, Radulović iz DF-a 1.838€

Skupština Crne Gore za avgustovske neto plate poslanika izdvojila je 120.726 eura, od čega je opozicionim poslanicima koji bojkotuju Skupštinu isplaćeno 15.728 eura, što je na nivou visine zarada od prethodnog mjeseca.

To znači da se još ne primjenjuju Izmjene i dopune Poslovnika, koje predviđaju novčano kažnjavanje onih koji bez opravdanja ne dođu na zasijedanje parlamenta ili radnih tijela.

Poslanici Demokrata, koji nikada u ovom skupštinskom sazivu nijesu zakoračili u skupštinsku salu, primili su u avgustu ukupno 11.026 eura. Od toga neto zarada predsjednika te partije Alekse Bečića iznosi 1.423, a generalnog sekretara Borisa Bogdanovića 1.446 eura.

Novi članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica i Danilo Šaranović primili su avgustovsku zaradu od 1.391, odnosno 1.410 eura. Ostali poslanici koji, takođe, bojkotuju parlament primili su nepromijenjene plate za avgust.

Danijela Pavićević iz SNP-a u avgustu je primila 1.614, a njen partijski kolega Srđan Milić 1.640 eura. Avgustovska zarada Dritana Abazovića iz Ure bila je 1.446 eura.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović ovoga mjeseca nije primio najveću zaradu. Iako njegova avgustovska plata iznosi 1.930 eura, više od njega za 15 eura primila je Marija Ćatović iz DPS-a – 1.943 eura. Zarada potpredsjednika Branimira Gvozdenovića (DPS) u avgustu bila je 1.769, a potpredsjednika Gencija Nimanbegua (Forca) 1551 euro.

Među poslanicima DPS-a zarade veće od 1.800 primili su Branko Čavor, Miodrag Vuković i Jovanka Laličić.

U Demokratskom frontu po visini zarade u avgustu prednjači Branko Radulović – 1.838 eura. Više od 1.700 primili su Predrag Bulatović, Džavid Šabović, Marina Jočić, Ranko Krivokapić, Vera Bulatović, Strahinja Bulajić, Ljiljana Đurašković, Miodrag Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.