Knežević objavio novi snimak;  Stanković: Na ovakvoj režiji pozavidjeli bi svi svjetski režiseri
Foto:Screenshot

VDT negira trvdnje Vujoševića

Knežević objavio novi snimak; Stanković: Na ovakvoj režiji pozavidjeli bi svi svjetski režiseri

Vrhovni državni tužilac Ivica Stankovic negirao je tvrdnje sekretara Tužilaštva Nenada Vujoševića koji je kazao da preko njega ide novac do Stankovića.

Odbjegli biznismen Duško Knežević, objavio je sinoć snimak na kome je navodno Vujošević, koji tvrdi da preko njega ide novac do Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Iz Kneževićevog pokreta Do slobode navodi se da je to prvi u nizu snimaka, koji razotkrivaju kako se odvija korupcija u crnogorskom tužilaštvu.

“Vujošević priznaje da je novac davao Stankoviću koji se, zauzvrat, obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke, koji su koristili njen e-commerce servis”, kazali su iz Pokreta Sloboda.

Na snimku čuje se i kako Vujošević tvrdi da se Stanković ništa ne pita, moli Kneževića da ne objavljuje snimak, jer tvrdi da će Stanković jednostavno reći da mu on nije davao novac, a da on nema snimak koji bi to potkrijepio.

Knežević traži od Vujoševića da utiče na Stankovića da bi se pustio njegov kum Dejan Sekulić i prijeti da će, ako se to ne desi, objaviti snimak.

Kako su rekli na snimku se može čuti i da se Stankovićev sin obratio predsjedniku Atlas Grupe Dušku Kneževiću, sa namjerom da on, umjesto Nenada Vujoševića, ubuduće bude posrednik za odnošenje novca čelnicima Tužilaštva.

Stanković je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, pozvao nadležne organe da preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila puna istina u ovom slučaju.

“Na ovakvoj režiji pozavidjeli bi svi svjetski režiseri”, poručio je Stanković.

Sekulić je uhapšen u avgustu, a Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Mihajla Banjevića, Duška Đukanovića i Đorđa Đurđića da su mu, suprotno bankarskim procedurama, odobrili kredit od 365.000 eura, koji je narastao na dug od gotovo 600.000 eura.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsjednik Atlas grupe - Knežević, izbjegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.