Brod smrti: Potonuo brod na rijeci Kongo, nestalo 36 ljudi
Foto: Profimedia

Brod smrti: Potonuo brod na rijeci Kongo, nestalo 36 ljudi

Na rijeci Kongo potonuo je teretno-putnički brod, a 36 putnika je proglašeno nestalima, saopštila je u nedjelju policija Republike Kongo.

Na Tviter nalogu policije je navedeno da je 76 osoba preživjelo nesreću.

Brod je potonuo u noći između subote i nedjelje u regionu Kinšasa, a uzroci nesreće se još istražuju, prenosi portal Afrikanjuz.

Brod iz Mai-Ndombe koji je plovio prema Kinšasi potonuo je u podučju Maluku, oko 100 kilometara od centra grada, gdje su struje te velike rijeke jake.

Nesreće na rijekama u Kongu su česte jer su brodovi zastarjeli i pretovareni putnicima i teretom.

Broj žrtava je po pravilu veliki jer putnici uglavnom ne nose prsluke za spasavanje i ne znaju da plivaju.

U Kongu se mnogo putuje vodom jer ta centralnoafrička zemlja sa 2.3 kvadratna kilometra ima vrlo malo prohodnih puteva, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.