Smolović: Riješićemo problem migracija
Petar Smolović

U Bijelo Polje od početka godine uloženo preko 50 miliona eura

Smolović: Riješićemo problem migracija

U Bijelo Polje je od početka godine uloženo preko 50 miliona eura, a u narednih nešto više od dvije godine planirane su investicije vrijedne 150 milona eura, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Prema njegovim riječioma, brojke su pokazatelj da Vlada Crne Gore intezivo, radi na ravnomjernom razvoju sjevera i juga.

Dodajući da se Bijelo Polje može se pohvaliti milionskim investicijama.

"Konkretno u Bijelo Polje ove godine aktivnih projekta je preko 50 miliona eura, mi  poštujemo ono što smo obećali građanima, da ćemo za 4 godine uložiti između 150 i 200 milona eura u razvoj. Đalovića pećina i ski centar Bjelasica, ključni su kapitalni projekti, čija je realizacija u toku.Smatramo da ćemo valorizacijom ova dva projekta koja su predviđena za otvaranje naredne godine u potpunosti promijeniti ambijent Bijelog Polja i Bijelo Polje će prerasti u jedan bitan kapitalni, turistički centar, koji će biti prepoznat u regionu", rekao je Smolović, za Novu M.

Kako je kazao, radovi se izvode planiranom dinamikom, a finalizacija istih se očekuje 2020. i 2022.godine.

Objašnjavajući da je planirano da se u Đalovića pećinu uloži preko 14 miliona eura, ona bi 2022. trebala da bude operativna za sada završavamo put i montiramo žičaru, ostalo je još da se uradi interijer pećine i vizitorni centar.

"Ono što je sada aktuelno je ski centar Bjelasica, Žičara se uveliko postavlja, biće u oktobru postavljena, radimo na proboju završnog puta ona bi trebala da bude operativna na jesen 2020. Godine. Sa novim projektima i kontinuiranim razvojem gotovo svih oblasti treća po veličini opstina u Crnoj Gori postaje moderan grad u kojem se ostaje", naveo je Smolović.

Ističući da su njihovi izazovi da se stvori takav ambijent u kojem će doći inostrane i privatne investicije i zahvaljujući kojima će se otvoriti hoteli, fabrike a koja će dati kvalitetna radna mjesta za ljude iz Bijelog Polja.

Konstantno se govori o ravnomjernom razvoju sjevera i juga, upitan koliko smo daleko od cilja, Smololovi je kazao da u poslednjih 10 godina u razvoj Bijelog Polja uloženo je više stotina milona eura, prije svega u kapitalnu infrastruktura ali i u privatne investicije

"Ono što je veoma bitno da Vlada Crne Gore intezivno radi na balansiranju toga razvoja. Odnosno vi kao nikada do sada imate ogromne investicije u sjever Crne Gore. Sami auto-put će promijeniti sjever, jer ćete za sat vremena biti u Podgoricu , sat i po na moru, tri sata u Beogradu, zato što će dva ili tri puta turista više proće kroz naš grad", rekao je on.

Na pitanje šta nedostaje opštini Bijelo Polje i na šta su konkretno usmjerene vaše aktivnosti, Smolović odgovara da je svjestan migracija koje postoje, i da ozbiljno pristupaju tom problemu, ali načini da se to zaustavi vide u stvaranju kapaciteta, da se u Bijelo Polje razvije privreda, investicije, tako da za sve radnike u Bijelom Polju bude mjesta.

"U toku je i realizacija, više od 80 manjih infrastrukturnik projekta koji treba da poprave kvalitet građana u Bijelom Polju, među nijma  izgradnja škole Dušan Korać, vrtića, kao i prvog 3D bioskop u Crnoj Gori", zaključio je Smolović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.