Dobili djevojčicu druge rase pa tužili kliniku (VIDEO)
ilustracija

Dobili djevojčicu druge rase pa tužili kliniku (VIDEO)

Par iz Nju Džersija platio je 500.000 dolara Institutu za reproduktivnu medicinu i nauku u Sent Barnabasu kako bi dobili dijete, prenosi 24sata.hr. Ali, nakon što se žena u julu 2013. porodila, par je ostao u šoku.

Naime, par bijelaca se zbunio nakon što je njihova ćerka razvila azijatska obilježja. Potom su uradili DNK test i saznali da djevojčica nije u biološkom srodstvu sa ocem.

Par se tada razveo, a kao razlog prekida navodi se traumatično otkriće.

Kako se navodi, par je tužio kliniku za plodnost zbog sumnje da je pomiješala spermu drugog donora sa uzorcima žene.

Par želi da sazna identitet biološkog oca njihovog djeteta, a osim toga i da saznaju da li je očeva sperma korišćena u drugim slučajevima i da li je on možda biološki otac nekome, a da ni ne zna.

"Volio bih da budem uključen u njihove živote. Mislim da, kao dijete, želite da znate ko ste i odakle ste došli. I, vjerujem da sam vrlo dobar čovjek. Volio bih da znaju ko sam ja, kao osoba, da saznaju o meni onoliko koliko sam ja naučio o svojim roditeljima", rekao je muškarac.

Sudija iz okruga Esaks naredio je klinici krajem avgusta da preda spisak donora sperme. Međutim, klinika se na suđenju branila na osnovu privatnosti pacijenata, ali je sudija rekao da ne moraju da objave imena i adrese svih davaoca, već samo čovjeka čiju su spermu koristili za oplodnju.

Kako je u tužbi navedeno, djevojčica je naslijedila genetski poremećaj u krvi koji je u vezi sa jugoistočnom Azijom, a koji ne nosi nijedan od roditelja.

 
Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.