Osuđena na pola godine kućnog pritvora zbog nesreće u kojoj joj je stradao sin
Foto: jedro.me

Nesreća na pružnom prelazu kod stanice Šušanj

Osuđena na pola godine kućnog pritvora zbog nesreće u kojoj joj je stradao sin

Baranka Sabiha Agović osuđena je prvostepenom presudom na pola godine kućnog pritvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao njen trogodišnji sin Adis Agović, piše Dan.

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu kod stanice Šušanj u Baru 1.marta 2017. godine, kada je lokalni putnički voz koji se iz pravca Podgorice kretao ka Baru udario u automobil u kojem su bili Sabiha Agović i njen trogodišnji sin.

Dječak je u nesvjesnom stanju prebačen u Opštu bolnicu u Baru, gdje ljekari nisu uspjeli da ga spasu.

Istragom je utvrđeno da je Sabiha Agović kritičnog dan nakon posla uzela sina iz vrtića i vozilom krenula kući. Vozila je ulicom paralelnom sa željezničkom prugom, malo ispred voza, a skretanje ka Ilinu je bilo kobno jer je na pružnom prelazu vozilo udario putnički voz. Voz je gurao automobil oko sto metara. Nakon toga je voz odbacio deformisani automobil desetak metara u jarak.

Prema navodima iz optužnice, upravljajući automobilom marke „reno senik“ sporednim putem, paralelno sa prugom od Sutomora ka Baru, po nailasku na pružni prelaz koji je sa obije strane obezbijeđen uređajem za davanje zvučnih i svjetlosnih znakova koji najavljuju nailazak voza, optužena nije zaustavila vozilo ispred prelaza iako je bio zabranjen prolaz i iako su znakovi upozoravali na približavanje voza.

Nastavila je kretanje preko prelaza u pravcu Gornjeg Šušnja, usled čega je na prelazu došlo do kontakta prednjeg čeonog dijela voza i bočnog lijevog dijela vozila kojim je ona upravljala.

Maloljetni Adis, koji se nalazio na zadnjem sjedištu automobila, zadobio je teške tjelesne povrede od kojih je preminuo istog dana, navodi se u optužnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.