Plavi slavili pred domaćom publikom
Foto: Aba liga

Plavi slavili pred domaćom publikom

Košarkaši ekipe Budućnost Volija, slavili su u prvom meču u Podgorici u ovoj sezoni. U Bemax areni, izabranici Slobadana Subotića savladali su ekipu Mega Bemaxa rezultatom 99:91.

Nakon pripremnih mečeva u Kranjskoj Gori i Sarajevu, naši momci odigrali su prvi meč pred domaćom publikom protiv ekipe Mega Bemaxa i slavili rezutlatom 99:91.

Pred oko hiljadu gledalaca, plavi su slabije ušli u meč i prvu četvrtinu izgubili rezultatom 30:27. Na poluvrijeme rezultat je bio 59:49 za goste.

U drugom poluvremenu naši momci su sjajnim šutem i angažovanom igrom u odbrani uspjeli da naprave seriju 10:0 na krilima sjajne igre Justina Cobbsa i Scotta Bamfortha.

U četvrtoj četvrtini plavi su zaključali reket, prije svih Zoran Nikolić i Hassan Martin i sa par sjajnih rampi sačuvali prednost steknutu u trećoj četvrtini.

U našem taboru najefikasniji je bio Zoran Nikolić sa 20 poena, pri čemu je dodao 10 skokova za svoju dabl-dabl partiju. Nikolića je poenterski pratio Scott Bamforth koji je upisao 16 poena. Bamforth je pogodio 4 trojke iz 6 pokušaja od kojih je najznačajnija ona sa početka poslednje četvrtine kada je u poslednjim trenucima napada pogodio sa 8 metara. Odličan meč u oba pravda odigrao je Hassan Martin. Meč je završio sa 12 poena, 5 skokova i dvije rampe. 

KK Budućnost

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.