Rodno nebinarna osoba: Pjevač traži da ga od sada oslovljavaju sa zamjenicom
Sem Smit

Rodno nebinarna osoba: Pjevač traži da ga od sada oslovljavaju sa zamjenicom "oni", a ne "on"

Sem Smit traži od porodice i prijatelja da ga od sada oslovljavaju sa zamjenicom ‘oni’, a ne ‘on’ kao što su to činili dosad. Britanski pjevač se prije šest mjeseci izjasnio kao rodno nebinarna osoba, što znači da se osjeća niti kao muškarac, niti kao žena.

Smit fluktuira između oba roda, a otkrio je i da je razmišljao o promjeni pola.

– Ovo je odluka donesena nakon Semovog dugog razmišljanja i proučavanja – rekao je izvor blizak pjevaču za The Sun.

Dodao je da pjevač razumije da će nekima trebati više vremena da se priviknu na novo oslovljavanje.

– Prvo će to tražiti od prijatelja, a nakon toga će to prenijeti i na saradnike iz muzičke industrije. Ovo je uzbudljivo i revolucionarno vrijeme za njega – tvrdi izvor.

Prvi koji je Smita oslovio zamjenicom ‘oni’ bio je Džejms Bar, voditelj Hits radija. On je nakon intervjua na Twitteru objavio da je razgovarao sa Samom i da su ‘oni’ zvučali srećno, zadovoljno i slobodno.

– Ti si jedan od prvih koji je koristio ovu zamjenicu za mene. Hvala ti. Osjećaj je predivan – tvitao mu je idućeg dana Sem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Smith (@samsmith) on

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.