Bošković i Pabriks

Reagovanje na saopštenje Građanske Inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu

"Grupa građana služeći se neistinama pokušava dezinformisati javnost"

Ministar odbrane Letonije Artis Pabriks je izjavio da poziva naše vojnike da vježbaju na njihovim poligonima, uz nadu da će i njihovi moći da vježbaju na našim, govoreći upravo o Sinjajevini, jer je o istom bilo riječi u bilateralnim razgovorima, čemu je ministar Pabriks dao punu podršku. On je naglasio da zbog potreba vježbanja njihove i partnerskih vojski pored postojećeg, formiraju još tri poligona u Letoniji.Toliko o činjenicama i izjavi ministra Pabriksa, navodi se reagovanju Ministarstva odbrane.

Podsjećamo iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu poručeno da ih je obradovao poziv ministra odbrane Letonije Artisa Pabriksa koji je kako su kazali, pozvao crnogorske vojnike da koriste poligone te zemlje za vježbu.

"Kao i uvijek do sada, grupa građana služeći se neistinama pokušava dezinformisati javnost. Ovaj put se nijesu libili da zloupotrijebe riječi jednog zvaničnika prijateljske i partnerske zemlje. Vješto koristeći samo dio rečenice koju je izgovorio, pokušavaju neistinama da obmanu javnost.

Što se tiče drugog dijela, gdje pominjete regionalni park prirode i na presu koji je imao ministar Bošković, nakon Vlade kada je informacija usvojena, rekao je da formiranje vojnog poligona ne utiče na formiranje Sinjajevine kao regionalnog parka prirode, što je i praksa u većini evropskih zemalja i što će biti slučaj i sa Sinjajevinom.Naravno, ne sumnjamo da ste i to dobro čuli, ali Vas regionalni park prirode ne interesuje, koliko želja da onemogućite Vojsku Crne Gore da vježba i osposobi se da bi zemlju branila", poručuju iz Ministarstva odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.