Đonović: Opstrukcija opozicije biće apsolutna samo zavisi u kojoj mjeri
Ranko Đonović

Đonović: Opstrukcija opozicije biće apsolutna samo zavisi u kojoj mjeri

U daljem radu Odbora za sve obuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva opstrukcija opozcicije biće apsolutna što su pokazali svojim ponašanjem i prethodnih dana, ocjenjuje politički analitičar Ranko Đonović.

Kako je kazao to ne promiče ni evropskim zvaničnicima koju su kako ranije tako i juče apelovali da se dijalog mora iskljucivo voditi u Parlamentu.

"Ponašanje opozicionih poslanika prethodnih dana, tokom održavanja sjednica Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, pokazuje da njih ne zanima set izbornih zakona niti njihov sadržaj", kazao je Đonović za Novu M.

Dodajući da je njima to samo zgodna prilika, toliko puta su to pokazali, da se na sastancima odbora i inače oko rada odbora politički eksponiraju napadajuci vlast, napadajuci državu Crnu Goru i kako god ona funkcionisala u bilo kom segmentu to prikažu što je moguće ružnije gore, kako bi ostvarili odredjene političke poene.

Nakon što su u srijedu napustili sjednicu Odbora, juce su opozicionari imali nove uslove kako bi učestvovali u njegovom radu. Iz SDP-a dalje učesće uslovljavaju odlukom Administrativnog odbora o učešcu posebnog kluba poslanika dok Demokrate uslovljavaju rad prisustvom ostatka opozicije.

Đonović ne sumnja da će i u narednom periodu praviti opstrukcije: 

"Opstrukcija opozicije biće apsolutna samo zavisi u kojoj mjeri. Da li će se neka od opozicionih stranaka što bi rekli dozvati pameti pa nekim svojim pragmaticnim i za sebe i za Crnu Goru i za funkcionisanje institucija sistema preokrenuti dosadašnje ponašanje ne znam. Da se dijalog mora voditi u Parlamentu, apelovali su evropski zvaničnici ranije više puta. A upravo uz njihovo posredovanje dio opozicije pristao je da bude dio Odbora. Svoj stav predstavnici EK ponovili su i na jučerasnjoj sjednici koja je bila zatvorena za javnost. No, ovakvo neprimjereno ponašanje opozicionara ne promiče evropskim predstavnicima", napominje Đonović: 

Prema njegovim riječima, pokušavaju da svojim djelovanjem doprinesu da se opozicija dozove pameti, kako bi Crna Gora ovo što je napredovala u demokratskim procesima ekonomskim na medjunarodnoj sceni bila još brza i bila još bolja. Sa ovakvom opozicijom to jeste otežano.

"U svakom slučaju na političkoj sceni ne bi trebalo očekivati nista novo. Opozicionari ce svakako bojkotom ili ucjenama pokušati da zaustave odredjeni proces donošenja zakona ili bilo kakvog rješenja", zakljucuje Đonović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.