Foto: DCG

Demokrate reagovale na izjavu Damjanovića

"Damjanoviću nije cilj ulazak u Odbor, već slabljenje Demokrata"

Poslanik Aleksandar Damjanović nastavlja sa oštrim i neutemeljenim kvalifikacijama na račun Demokratske Crne Gore, kazale su Demokrate.

Dodajući da radi javnosti i građana koji očekuju sprovođenje sveobuhvatnih izbornih reformi i konačno stvaranje uslova za prve fer i slobodne izbore, dužni su još jednom da ukažu na neosporne činjenice.  

"Prije svega, veoma je vidljivo da poslanik Aleksandar Damjanović isključivo insistira da se Demokratama oduzme jedan član Odbora i da je to njegov jedini motiv. Ali poslanik Damjanović treba da zna nekoliko činjenica. Prvo, ne može se najveći opozicioni subjekt ostaviti sa jednim članom u Odboru ili je to zvanični cilj Damjanoviću? Drugo, da li poslanik Damjanović traži mjesto za Poseban klub poslanika ili za sebe i da li su ga sve njegove kolege jednoglasno aktivno legitimisale?", naveli su iz DCG-a.

Ipak, oni kažu da i pored svih neutemeljenih napada na DCG, ponudili su konstruktivan predlog kako bi se prevazišla situacija i kako bi Odbor nastavio da radi i da razobličava još jednu krađu DPS-a.

"Predložili smo da se promjeni Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, na način da se poveća broj članova, ali da se zadrži paritetna osnova između vlasti i opozicije, i da se srazmjerno poveća potrebna većina za donošenje odluka u skladu sa prethodnom srazmjerom 11/14. Zašto Damjanoviću ovaj predlog nije prihvatljiv, ako su mu namjere iskrene?  Zašto Damjanović neće članstvo u Odboru? Zašto mu nije prihvatljivo da opozicija u Odboru bude zastupljena sa 8 umjesto sa 7 članova, nije pitanje za nas, već za Damjanovića i Dnevni list ,,Pobjedu“, kazali su iz DCG-a.

Demokrate ocjenjuju da Damjanović želi da po nečijem nalogu i interesu, oduzme Demokratama člana Odbora, kako bi zaustavio razbijanje DPS-a i razobličavanje planirane krađe.

"Takav scenario gledati nećete. Demokrate su iskreno, opoziciono i punom snagom odlučno krenule na reformu i obezbjeđivanje fer izbornih uslova razbijajući DPS manipulatore i više nas niko u tome neće zaustaviti. Naročito ne pojedinci koji ne žele članstvo u Odboru, već im je isključiva namjera da Demokrate istjeraju iz Odbora, kako bi se DPS prošetao i u narednom izbornom procesu kao što je to činio i u prethodnih trideset godina. Sve te namjere možete da okačite mačku o rep", poručuju iz DCG-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.