Bijelo Polje dobilo prve podzemne kontejnere, apel građanima da poštuju procedure odlaganja otpada
Kontejneri u Rasadniku

Bijelo Polje dobilo prve podzemne kontejnere, apel građanima da poštuju procedure odlaganja otpada

U Bijelom Polju, danas su montirana prva tri podzemna kontejnera namijenjenja za suvi i mokri otpad. Kontejeneri su postavljeni u Rasadniku i u Nikoljcu kod sindikalnih zgrada.

Kompanija Molok iz Finske, donirala je tri podzemna kontejnera.  

“Dva kontejnera smo postavili u naselju Rasadnik, koji imaju kapacitet po 3 m³ i sa tom zapreminom mijenju 8 klasičnih kontejnera. U naselju Nikoljac je postavljena jedna kapsula koja je kapaciteta 5 m³ i ona je podijeljena na dva dijela, odnosno dio za suvi i mokri otpad”, rekao je Senad Pačariz iz komunalnog preduzeća Lim.

IMG23de7b35fc8338c8b73b25e0d65b2c03V

Iz ovog preduzeća apeluju na građane Nikoljca i Rasadnika, da vode računa i poštuju procedure odlaganja otpada u posudama koje su postavljene.

“Pod suvim otpadom se podrazumijeva papir, karton i plastika, dok se pod mokrom podrazumijeva biorazgradiva otpad od domaćinstava. U ove kontejnere zabranjeno je u odlagati kabasti otpad i jestiva ulja i masti”, istakao je Pačariz, prenosi opštinski sajt.

Plan je da se narednom periodu, nakon određivanja adekvatnih lokacija ovakve posude postave i u centralnom dijelu grada, a s obzirom da su izrađeni od ekoloških materijala, naglašava se, pružaće ljepšu sliku gradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.