Piperović: Petnaestogodišni Nikšićanin osumnjičen za ubistvo djevojke može dobiti do 10 godina maloljetničkog zatvora
Sa mjesta zločina

Piperović: Petnaestogodišni Nikšićanin osumnjičen za ubistvo djevojke može dobiti do 10 godina maloljetničkog zatvora

Petnaestogodišni Nikšićanin kojeg sumnjiče za ubistvo tri godine starije sugrađanke može dobiti zatvorsku kaznu do deset godina maloljetničkog zatvora, ukoliko se tokom postupka utvrdi da je kriv.

To je objasnio advokat Zoran Piperović, ističući da su odredbe koje se primjenjuju prema maloljetnicima jasno propisane zakonom.

"Ako je zaprijećena kazna preko pet godina, onda može dobiti i do deset godina zatvora", rekao je on Vijestima.

Beživotno tijelo osamnaestogodišnje djevojke pronađeno je 8. septembra u nikšićkom naselju Kočani, u blizini jezera Krupac. 

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković tvrdi da je na tijelu djevojke konstatovano više ubodnih rana.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić kazala je ranije da je identifikacijom lica za koje postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, utvrđeno da se radi o maloljetniku. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.