Ministarstvo poljoprivrede: Otkup jagnjadi i ove godine,  dobre vijesti i za proizvođače i za penzionere
ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede: Otkup jagnjadi i ove godine, dobre vijesti i za proizvođače i za penzionere

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o otkupu jagnjadi za 2019. godinu, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"U saradnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera, Investiciono razvojnog fonda, uz učešće privrednih subjekata iz sektora mesne industrije i ove godine organizuje otkup tržišnih viškova jagnjadi. Realizacija ovog programa biće značajna podrška i sigurnost poljoprivrednim proizvođačima za plasman tržišnih viškova jagnjadi, a penzionerima će se omogućiti da se pod povoljnim uslovima snabdiju kvalitetnim mesom", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede,

Investiciono razvojni fond Crne Gore će, kako se navodi, obezbijediti kredit u iznosu od 2 miliona eura za finansiranje otkupa i blagovremenu isplatu poljoprivrednim proizvođačima.

"Otkupna cijena jagnjadi u ovoj godini iznosi 2,40€ po kilogramu žive mjere, dok će cijena mesa za penzionere iznositi 4,40€/kg, uz plaćanje na 8 mjesečnih rata.Otkup će obavljati dvije mesne industrije: MI Goranović - Nikšić i MI Mesopromet - Bijelo Polje. Očekuje se da će biti otkupljeno oko 13.000 jagnjadi.", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.