125 mjesta na budžetu za specijalističke studije na Filozofskom fakultetu
Foto:UCG

125 mjesta na budžetu za specijalističke studije na Filozofskom fakultetu

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na specijalističkim studijama, u akademskoj 2019/20. godini, slobodno je 155 mjesta, na šest studijskih programa.

Prodekan za nastavu Rade Šarović navodi da su sva mjesta predviđena za budžetske studente, osim Psihologije, gdje ima 30 slobodnih mjesta.

„I ovaj studij će od sljedeće godine imati besplatne magistarske studije, kao što je slučaj i sa ostalim programima našeg Fakulteta. Slobodnih mjesta ima i na Sociologiji (25), Pedagogiji (20), Istoriji (30), Geografiji (20) i Predšolskom vaspitanju (40)“, saopštio je prodekan Šarović.

Studenti koji su završili trogodišnje studije na Filozofskom fakultetu obično nastavljaju studije i na istom specijalističkom smjeru, dodaje on.

„Dešavaju se slučajevi da su studenti sa drugih fakulteta zainteresovani za naše postdiplomske studije i tom prilikom se formiraju komisije koje utvrđuju stepen sličnosti trogodišnjeg i specijalističkog studija koji student želi upisati“, kazao je prodekan Šarović.

Specijalističke studije Filozofskog fakulteta osposobljavaju studenta za različita zanimanja i nude mu širok dijapazon budućih radnih mjesta na tržištu rada. U prilog ovoj činjenici, navodi prodekan Šarović, govori podatak da je kadrova Filozofskog fakulteta,  iz godine u godinu, sve manje na birou nezaposlenih, što i ovaj studij čini prijemčivim budućim studentima.

„Očekujem da će sva slobodna mjesta biti popunjena i da ćemo imati kvalitetnu generaciju na specijalističkom studiju“, zaključio je prodekan Šarović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.