TIKA će posvetiti posebnu pažnju projektima edukacija za službenike
Sa sastanka

TIKA će posvetiti posebnu pažnju projektima edukacija za službenike

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić primio je u posjetu koordinatora Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori Muhameda Unala.

Nuhodžić je ovom pilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ističući podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao i značajnu pomoć u usavršavanju policijskih službenika, kroz program Međunarodne policijske edukacije. 

Podsjetio je na nedavno potpisani Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama sa Republikom Turskom, te u tom svjetlu naglasio da postoji prostor za nove modalitete saradnje u oblasti vanrednih situacija, s posebnim fokusom na opremu i sredstva za zaštitu i spašavanje od zemljotresa, požara i drugih hazarda. 

Koordinator Muhamed Unal je saopštio da je TIKA produžena ruka pomoći Turske u svim segmentima potrebnim za razvoj jedne države, ističući da je namjera ove agencije da u Crnoj Gori u narednom periodu posebnu pažnju posveti projektima edukacija za službenike, kako bi kroz obuke i razmjenu znanja sa turskim ekspertima unaprijedili svoje vještine i sposobnosti. 

Na sastanku je iskazano uvjerenje da će se trend dobrih odnosa nastaviti i ubuduće, s akcentom na inicijative u oblastima vanrednih situacija i policijske saradnje.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.