Škorić na komemoraciji Gruu: Nisi se bojao smrti, pisao si svoja pravila i po njima živio
Foto:Tanjug/RTS

Škorić na komemoraciji Gruu: Nisi se bojao smrti, pisao si svoja pravila i po njima živio

Porodica, brojni prijatelji i poštovaoci prisustvovali su komemoraciji povodom smrti Dalibora Andonova, poznatijeg kao Gru, koja je održana danas u Domu omladine Beograda.

Edin Škorić, Knez, Marko Luis, Leontina, Boban Rajović, Knez, Marko Đurovski, Sergej Ćetković, Andrija Kuzmanović bili su među pristnima u sali Doma omladine Beograda. 

Odbojkaš Edin Škorić prisjetio se kako ga je Gru naučio da svakog dana uživa u lijepom životu. 

„Naučio me kako da živim, a da ne pretjeram u pretjerivanju... Nisi me naučio samo kako ja tebe to da naučim. Pored tebe sam shvatio šta znači osmijeh i šta je pobjeda i kako svaki dan da se pretvori u novu pjesmu i novi stih. Nisi se bojao smrti i hrabro si koračao kroz svoj život, pisao svoja pravila i po njima živio“, rekao je Škorić i kroz suze dodao da se nada da će se sresti sa Dalborom u nekoj novoj pjesmi i nekom novom životu.

Marjan Bucalo pročitao je pismo Đorđa Stakića, jednog od najboljih prijatelja pokojnog Andonova, a potom i pismo KK Partizan, čiji je navijač bio Gru.

„Kao jedan od pionira i promotera hip-hop kulture kod nas, Gru je za tili čas osvojio srca generacija“, piše u pismu KK Partizan.

Muzičar Marko Luis je ispričao kako je sa 11 godina dobio Gruov broj telefona:

„Bilo je to za mene vrijednije od milion eura. Svuda sam se hvalio da imam njegov broj. On je bio i ostao simbol hip-hop kulture. Dolazio je na svaki nastup mog benda i kada sam ga upoznao shvatio sam da je to gigant koji čvrsto stoji na nogama. Njegova muzika i filozofija će živjeti vječno“.

Di-džej Plaja opisao je poslednjih 48 sati koje proveo sa Andonovim.

„Govorio mi je da mu mnogo nedostaje porodica, kako mu je bitno da što više bude kod kuće... Da bude sa djecom i da bude otac“, naveo je di-džej.

Reper je nastradao na Dunavu, u Zemunu, kada je tokom vožnje kajta udario o vodu. Utapanju je prethodio prelom kičme na dva mjesta, posle čega je muzičar ostao paralizovan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.