Marković: Nema dileme da će Crna Gora dodatno osnažiti proces integracije

Premijer primio generalnog direktora za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU

Marković: Nema dileme da će Crna Gora dodatno osnažiti proces integracije

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas generalnog direktora za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Kristijana Danijelsona.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo jučerašnjim imenovanjem kanadidata za članove Evropske komisije uz konstataciju da predlog imenovanja više ličnosti iz regiona Jugoistočne Evrope na značajne dužnosti predstavlja potvrdu evropske perspektive država Zapadnog Balkana i ohrabrenje za dalju afirmaciju evropskih politika i vrijednosti.

„Vjerujem da ćemo iskoristi i ovu priliku. Nema dileme da će Crna Gora, kao odgovorna država i lider integracija i reformi u regionu, dodatno osnažiti proces integracije u cjelini i da će jačati posvećenost i efikasnost u ispunjavanju obaveza, što mora dati dobre rezultate“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Premijer je pri tome ukazao da uspjeh integracionog procesa ne zavisi samo od motivacije i opredjeljenja već i od vrednovanja rezultata.

 Marković je, kako je saopšteno nakon sastanka, informisao sagovornika da je realizacija politika Vlade u oblastima borbe protiv korupcije, vladavine prava i slobode medija rezultirala početkom istraga za korupciju unutar sistema, novim Savjetom Agencije za sprječavanje korupcije, prestankom napada na novinare i medije i predloženim setom medijskih zakona koji su usaglašeni sa Evropskom komisijom.

Duško Marković - Kristijan Danijelson

Predsjednik Vlade Crne Gore i generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije razgovarali su i o pitanjima ekonomske saradnje u regionu i o aspektima privlačenja evropskih investicija u pojedine crnogorske strateške infrastrukturne projekte.

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav i šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji ambasador Bojan Šarkić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.