Ženka - Đeljošaj: Tuzi da razvijaju turizam i poljoprivredu
Zenka boravio u radnoj posjeti opštini Tuzi

Radna posjeta

Ženka - Đeljošaj: Tuzi da razvijaju turizam i poljoprivredu

Opština Tuzi investiraće u razvoj infrastrukture, kao i u razvoju biznisa, poljoprivrede i turizma, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka tokom radne posjete novoj Opštini Tuzi.

Zenka sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tuzi, i tom prilikom razgovarao  sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima.

Ministar Zenka je podsjetio da su svi ekonomski elaborati pokazali finansijsku održivost, te da je siguran da nova opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje.

"Geografski položaj između Podgorice i Skadra, daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede", kazao je Zenka.

Zenka je kazao da lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj istakao je da će Opština Tuzi zajadno sa Vladom Crne Gore nastaviti saradnju za dobrobit svih građana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjiska prava, on se zahvalio ministru na posjeti, kazavši da je formiran veći dio organa, da je završen statut i budžet, kao i da je naplata poreza već počela.

Dogovorena je češća komunikacija kako bi se realizovali drugi projekti u toj Opštini, u kordinaciji Opštine Tuzi, Vlade Crne Gore i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.