Radovanić: EUROSTAT potvrdio pljačku građana preko računa za struju
Mileta Radovanić

Radovanić: EUROSTAT potvrdio pljačku građana preko računa za struju

Podaci EUROSTAT-a, po kojima je cijena struje u Crnoj Gori, po platežnoj moći skuplja i od nekih zemalja članica EU (Francuska, Švedska, Holandija, Finska, Norveška, Velika Britanija), a najskuplja u regionu predstavljaju pravi parametar neuspjeha Vlade DPS-a na polju socijalne politike, ocijenio je danas Mileta Radovanić, generalni sekretar Građanskog pokreta URA.

"Već godinama plate u Crnoj Gori stagniraju, a imamo povećanja cijena struje i dažbina i gomilanje različitih taksi koji se priljepljuju na osnovnu potrošnju struje u domaćinstvima. Tim taksama se finansiraju privatni biznisi porodice Đukanović i njihovih prijatelja, kumova i strateških partnera a sve preko leđa građana Crne Gore“, podsjeća Radovanić.

Ocjenjujući da je na snazi otvorena pljačka građana Crne Gore preko računa za struju i da naknade koje plaćaju građani predstavljaju otimačinu od njihovog skromnog kućnog budžeta.

"Pored toga što im građani obezbjeđuju stanove, oni funkcionerima DPS-a i njihovim porodicama plaćaju privatne biznise i enormno uvećavaju njihovo bogatstvo. Uradićemo sve da takvu praksu prekinemo, tražićemo pravni osnov za pokretanje ustavnosti raznih taksi na računima za struju namijenjenih porodici Đukanović i njihovoj družini“, ističe Radovanić.

Podsjećajući i da još niko nije odgovarao za pravni epilog pljačke građana kada se plaćala taksa od 1EUR na brojila električne energije.

"Tada smo platili kredite ruskih tajkuna DPS-a, dok su u njima tražili i nalazili utočište za svoju politiku otimačine i pohare Crne Gore. Takvo nešto nikada više ne smijemo dozvoliti“, poručuje Radovanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.